Andere vragen

Heb je andere vragen rond de gft-container? Wij beantwoorden ze graag.

Hieronder vind je alvast de meest voorkomende vragen rond gft en de gft-container.

Ik kan niet online betalen. Hoe kan ik toch een GFT-sticker aanvragen?
Je kan een familielid of een kennis vragen om de sticker voor jou te bestellen. Dat kan heel gemakkelijk via onze website. Je kan de GFT-sticker ook komen betalen op de hoofdzetel van INTERZA (Hoogstraat 185 in Zaventem) elke donderdag tussen 13u00 en 15u00. In januari/februari kan dat ook op dinsdag tussen 13u00 en 15u00. De sticker wordt dan nadien naar jou opgestuurd.
Ik wil ook stickers bestellen voor mijn ouders, buur, familielid,… Kan dat?
Ja. Je kan gemakkelijk stickers bestellen voor verschillende adressen in één en dezelfde bestelling. Op het einde van uw bestelling kies je het unieke adres waar alle stickers zullen geleverd worden en zal je één gegroepeerde betaling uitvoeren. Indien de stickers op verschillende adressen dienen geleverd te worden, moet u voor elke sticker een aparte bestelling en betaling uit te voeren.
Vanaf wanneer is de (nieuwe) jaarlijkse gft-sticker beschikbaar?
De nieuwe jaarlijkse sticker is beschikbaar vanaf begin december. De maanden januari en februari zijn "overgangsmaanden" en vanaf 1 maart is de nieuwe sticker verplicht. Containers met een sticker van het vorige jaar worden vanaf 1 maart niet meer geledigd.
Wat mag er wel en niet in de gft-container?
Zie onze sorteerregels. Composteerbare zakjes met het label van "OK compost" of "OK HOME compost" mogen nog gebruikt worden in de container, maar zijn eigenlijk niet meer nodig.
Ik ben in de tweede helft van het jaar in de gemeente komen wonen. Moet ik dan een sticker kopen voor het volledige jaar?
Ja, inderdaad. Er kan niet proportioneel worden betaald voor de resterende maanden van het jaar.
Ik heb twee GFT-containers. Moet ik voor elke container een aparte GFT-sticker kopen?
Ja. Elke container moet jaarlijks een nieuwe GFT-sticker krijgen. De container zelf krijg je gratis in bruikleen. Met de aankoop van de GFT-sticker draag je bij in de ophaalkosten van het GFT.
Ik wil graag een nieuwe tweede container bestellen. Moet ik voor deze container ook apart een sticker bestellen?
Neen. Bij de bestelling van een nieuwe (bijkomende) container wordt de GFT-sticker altijd mee geleverd voor het lopende kalenderjaar. Vanaf het volgende kalenderjaar moet je dan per container een gft-sticker bestellen.
Ik verhuis binnen dezelfde gemeente, mag ik de gft-container meenemen naar mijn nieuw adres?
Neen. De gft-container krijg je in bruikleen van Interza en moet op zijn originele leveringsadres blijven staan voor de volgende bewoners. Tref je bij je nieuwe woonst geen gft-container aan, bestel er dan eentje via deze website.
Ik verhuis binnen dezelfde gemeente. De gft-container moet ik laten staan. Wat dan met mijn gft-sticker?
De gft-sticker hoort bij de container op je oude adres. Als er op jouw nieuwe adres toch geen sticker op de bestaande container kleeft, dan zal je een nieuwe sticker moeten bestellen. Je kan eventueel met de nieuwe bewoners van je huis overeenkomen om jouw sticker over te nemen om een deel van het bedrag te recupereren.
Ik heb een aanvraag ingediend om mijn defecte gft-container te komen vervangen. Wat doe ik met mijn huidige sticker?
Als je gft-container niet meer kan hersteld worden, dan zullen we hem inderdaad vervangen. We zorgen er dan voor dat je vervangcontainer voorzien wordt van een sticker met geldigheidsduur voor de rest van het lopende jaar.
Ik heb een grote tuin en een composthoop. Ik gebruik mijn gft-container dus maar zelden. Moet ik dan toch een sticker voor een heel jaar kopen?
Ja. Een sticker is altijd voor een heel jaar geldig, ongeacht hoe vaak je de container gebruikt, of hoe vol hij is. Als er geen sticker op je container kleeft zal hij niet worden geledigd.
Mijn GFT-container is kapot. Moet ik nu een nieuwe kopen?
Dat is niet nodig. Je kan ons een bericht sturen via het contactformulier of telefonisch tussen 9u en 12u op 02/721 07 31. Buiten deze uren kan je een bericht achterlaten, wij bellen je dan terug. Onze ploeg zal dan komen kijken.
Mijn GFT-container zit vol, maar is stukgegaan. Wat nu?
Om een container te kunnen herstellen moet hij leeg en zo proper mogelijk zijn. Zet de container klaar voor de volgende GFT-ophaling. Maak hem nadien zo goed mogelijk proper en vraag dan pas een herstelling aan via het contactformulier of telefonisch tussen 9u en 12u op 02/721 07 31. Buiten deze uren kan je een bericht achterlaten, wij bellen je dan terug.
Moet ik thuis zijn als mijn GFT-container wordt hersteld/geleverd?
Dat is niet nodig. Zet de container voor herstelling op de afgesproken dag leeg en proper klaar op de stoep op het opgegeven adres vóór 7u 's ochtends of vanaf 19h de dag voordien. Een nieuwe container zal op de stoep worden bezorgd op de afgesproken dag vanaf 7u 's ochtends.
Ik woon in een appartementsgebouw. Kan ik dan ook een GFT-container verkrijgen?
Dat hangt af van jouw specifieke woonsituatie. Woon je in een groot appartementsgebouw, dan zijn er misschien gemeenschappelijke GFT-containers voorzien. Je kan je GFT-afval dan daar in kwijt. Zijn er geen gemeenschappelijke voorzieningen en heb je echt heel weinig GFT-afval, dan kan je dat bij het restafval doen. Heb je aan je appartement bijvoorbeeld een tuintje, dan kan je zeker een GFT-container gebruiken. Geraak je er niet uit, contacteer dan onze diensten.
Ik heb geen gft-container meer nodig, wat moet ik ermee doen?
Als de gft-container leeg en proper is, kan je hem gratis binnenbrengen op het recyclagepark. Wij kunnen deze ook gratis komen ophalen aan je woning. Neem hiervoor contact op met Interza via het contactformulier of telefonisch tussen 9u en 12u op 02/721 07 31. Buiten deze uren kan je een bericht achterlaten, wij bellen je dan terug.
Kies ik best een grote (240L) of een kleine (140L) container?
Dat hangt af van jouw specifieke woonsituatie. Enkele voorbeelden: een woning met een tuin tot 80 m² met onderhoudsarme beplanting heeft genoeg aan een klein formaat. Maai je wekelijks het gras, heb je veel struiken of een grote groententuin, dan kies je best voor het grote formaat van 240L. Ook gezinnen met meer dan vier personen kiezen best het grote formaat. Wie groene vingers heeft, kan ook een compostbak overwegen!

Vind je niet meteen het antwoord op jouw vraag? Contacteer ons op info@interza.be

Vorige